Havgløtt by Morgenfugl: Ny storstue i Arendal

– Hvem har vel ikke lyst til å spise god mat, drikke gode viner og nyte fin utsikt? spør daglig leder Trine Omholt retorisk. Havgløtt er et nytt tilbud til en «ny bydel» i sørlandsbyen Arendal.

– Denne delen av Arendal, langs Kystveien mot Barbubukta, kommer til å bli som en helt ny bydel. Det blir vår Aker Brygge, med mange nye leiligheter, og der første-etasjene i byggene frigjøres til folkeliv og serveringsvirksomheter, fortsetter Trine Omholt. – Vi forventer stor vekst i Arendal i årene som kommer. 

Fra fengsel til Havgløtt

Lesere av SMAKmagasinet vil kjenne igjen Morgenfugl og Trine Omholt fra artikkelen «Morgenfugl i fengsel», som vi publiserte litt tidligere i år. Siden den gang har mye av våren gått med til oppussing og ferdigstilling av konseptet Havgløtt, som åpnet dørene for noen måneder tilbake.
– Nå i juli har vi åpent hver dag til klokken syv på kvelden. På menyen står lette sommerretter som kremet pasta med kylling, moules frites og skagentoast – pluss italiensk pizza, selvfølgelig – matchet med et respektabelt, sommerlig vinkart.

Lunsj

Til vanlig – utenom juli – holder Havgløtt «bare» åpent til 16.00, og da fokuserer man på utvidet lunsjservering.
– Vi har bra pågang av lunsjgjester, og det er også flere bedrifter som bruker Havgløtt som fast kantine.
– På kveldstid satser vi mer på forhåndsbookede arrangementer, både for private gjester og for bedriftskunder. Det er en fordeling som har utviklet seg naturlig. Lokalet her er jo perfekt for kundearrangementer, og mange liker å ta med kundene hit på grunn av den flotte utsikten – i tillegg til maten, selvsagt, smiler Trine Omholt. – På kveldstid serverer vi helst tre- til fem-rettere; en menystruktur som har vist seg å fungere bra.

Lojal kundemasse

Etter åtte års drift har Morgenfugl opparbeidet en solid og lojal kundemasse. De fleste av dem har blitt med inn på Havgløtt.
– Det er mange som kjenner oss, og liker det vi gjør.

Mange er også de faste cateringkundene. Omtrent halvparten av Morgenfugl-bedriftens omsetning kommer herfra.
– Catering er fryktelig viktig for oss. Vi er faktisk på leting etter større kjøkkenfasiliteter for å dekke pågangen. Catering, pluss den nye virksomheten her på Havgløtt, gjør dessuten at vi kommer til å flytte ut av fengselslokalene.

Nye samarbeid

I Eurekabygget langs Kystveien er Havgløtt nabo med Vitensenteret Arendal, som er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge.
– Et tettere samarbeid med Vitensenteret utover høsten vil skape enda større aktivitet hos oss. I tillegg ser vi at kurs- og konferansebiten kommer til å øke, noe som er veldig hyggelig.
– Ser vi åpninger i kalenderen, skaper vi gjerne egne eventer. Og vi er allerede i gang med å planlegge til julebordsesongen. Det kommer til å bli spektakulært!

Snart politikeruke

Arendalsuka – som okkuperer sørlandsbyen fra mandag 12. til fredag 16. august – setter bysentrum litt på hodet med sitt storinnrykk av politikere og lobbyister som søker å påvirke de folkevalgte i sin retning. Og alle sammen trenger de mat og drikke.
– Arendalsuka er veldig bra for hele bransjen, og mange – deriblant oss – har vært booket lang tid i forveien. Kjempegøy, avslutter daglig leder Trine Omholt.

ANNONSE